Мъжки татуировки

За голяма част от мъжете, татуировките са важна част от красотата на тялото им и начин да се себеизразяват. Татуировките придават смелост на мъжете и демонстрират безгранична увереност в себе си, решителност, издръжливост и характер. Както големите, така и малките мъжки татуировки не са просто рисунки по тялото, а символи, които имат особено значение за околните и без думи говорят за темперамента и нрава на притежателя им. Идват до съвременността от древни времена, когато са символизирали статуса, военния чин и положението на мъжа в общността. Днес татуировките украсяват доблестните представители на силния пол, позволявайки им да избират измежду огромното разнообразие от идеи и варианти. Мъжете предпочитат мащабните татуировки с изрисуван цял гръб, цял крак или ръкав. Последната модна тенденция са татуировките по врата и скалпа. Мъжете не се притесняват да съчетават върху тялото си християнски изображения и военни символи на маорите, персонажи от комикси и ликове на национални герои.

Женски татуировки

Татуировките позволяват на жената да се отдели от тълпата, да подчертае женствеността си, чара си и красотата на определени части от тялото си. Татусът акцентира върху индивидуалния стил и цялостен образ на жената. Това е причината дамите да са толкова капризни и внимателни при избора на изображение. Особеното при женските татуировки е изискването за визуална красота, за връзка с вътрешния свят и характера на притежателката. Другият важен момент при избора е определеният смисъл, който татуировката трябва да носи. Обикновено момичетата носят по телата си романтични флорални и дантелени мотиви, но с това разнообразието от женски татуировки не се изчерпва. Женските татуировки обикновено се намират на крака, на шията, на талията и на гърба и са богати на цветове и фигури. Желанието за татуиране и при жените се появява в древни времена, като изразява предимно семейния статус, но после в продължение на векове е било забранено от християнството.

Татуси за Гръб

Татуировките по гърба са наследници на бойните изображения по гърбовете на древните инки. Днес татусът на гърба е изключително популярен както с мащабността си, така и във варианта си на малка рисунка или ограничен само по гръбначния стълб. Обикновено мащабните татуировки изобразяват цял сюжет или сцена. Има няколко причини за татуиране точно на това място от тялото. Преди всичко, гърбът има равна и обширна повърхност и върху него може да се пресъздава рисунка с множество малки детайли. Татуираният гръб изглежда много красиво, а линията на гръбначния стълб дава симетрия на изображението. Мускулите на гърба се деформират по-малко с времето и така татуировката радва притежателя си и околните дълги години. От друга страна, ако е необходимо, татуировката на гърба лесно може да бъде скрита под дрехите. Красивата татуировка подчертава мускулите на гърба и придава чар и загадъчност.

Често този вид татуиране се изпълнява в много цветове и оттенъци. Понякога гърбът може да бъде изрисуван с различни, несвързани помежду си татуировки. Ако сте решили да украсите повърхността на гърба си изцяло, подгответе се за 4-5 или повече сеанса, в зависимостта от сложността на работата и габаритите на гърба. Най-популярни са рисунките на криле – ангелски, демонски или смесени, огромните цветни дракони, които започват от кръста и стигат до рамото, многобройните надписи с големи букви и т.н.

Татуировки за Рамо

Татуировката на рамото е най-често срещан вариант. Това място е оптимално за работа и за показване и е предпочитано предимно от звездите. Рамото е удобно и за татуировчиците, защото има достатъчно място за развихряне на фантазията и за създаване на сложна картина, върху което се работи леко. Работата върху рамото не предизвиква никаква болка и дискомфорт. Татуировките върху рамото са едни от най-популярните и представляват огромно количество от различни изображения, надписи и цели композиции от разнородни елементи. Много често рамото се избира за армейски татуировки. Обикновено върху рамото се изработват големи татуси, които или са с много цветове, или са 3D  и изглеждат напълно реалистично, или са символични черно-бели изображения. Разнообразието е толкова голямо, че е трудно да изберете рисунка на рамото, която ще ви съпровожда цял живот и ще покаже индивидуалността ви. Закръглената форма на рамото допълнително дава възможност да се правят триизмерни изображения. Другото предимство на рамото като място за татуси е възможността лесно да се демонстрира и лесно да се скрие под дреха. Мястото по принцип е закрито и достъпът на слънчеви лъчи е ограничен. Така татуировката се запазва за по-дълго време, без да избледнеят цветовете. Ако става дума за естетиката на рисунките, мъжете избират за рамото си предимно животни – лъв, мечка, тигър, куче, които подчертават силата им. Жените, обратно, слагат на рамото си татус, който допълва крехкото им излъчване – триизмерни абстракции, дантелени орнаменти, птици и символи от културата на различни страни.

Татуировки за Ръце

Ръцете също се ползват с огромна популярност, когато става дума за татуиране. Причина за това е откритостта на тази част от тялото, благодарение на което, притежателят на татуировката я показва максимално често. Ръцете са и най-подвижната част на човека, която може да се раздели на няколко елемента и за всеки един от тях да се избере най-подходящата по размер и цвят рисунка. Най-често за ръцете се избират големи по размер татуси. Те могат да се разделят на няколко категории:

Дълъг ръкав: Това е татуировка, която започва от рамото и завършва на китката. Може да се състои от цялостно изображение или от много, обединени в едно рисунки.

Половин ръкав: Тази татуировка може да се разположи както на горната, така и на долната част на ръката. Може да започне от рамото и да свърши на лакътя или да е разположена от лакътя до китката.

Четвърт ръкав: Започва от рамото и завършва малко по-високо от лакътя.

Пръсти: Татуировката върху пръстите е нова тенденция. Тези изображения са малки, трудно се забелязват, но не са лишени от привлекателност, стил и оригиналност. Тази мъничка рисунка, която често изглежда като пръстен, може да означава много и да каже много за своя притежател. Най-популярните татуси за пръсти са надписите, символите, флоралните мотиви, фауната и дантелите.

Татуировки Надписи

Тази категория е много популярна в изкуството на татуировките. Надписите носят директен смисъл и подтекст. В болшинството си, означават точно това, което е написано в избрания фрагмент. Изпълняват се в различни калиграфски шрифтове на избран реален или измислен език. Те могат да изглеждат елегантно и минималистично. Понякога татуировката от само един йероглиф може да изразява много повече смисъл от дължината си. От йероглифи могат да се създадат цели фрази. Често надписите, които момичетата си татуират, са съпроводени от сърчица, звездички, цветенца и други подобни орнаменти. Най-разпространените надписи са имена, значими и важни за притежателя дати, афоризми, цитати на велики хора, лозунги, красиви откъси от песни и литературни произведения. Освен на роден език, предпочитани са надписите на латински, на иврит, на арабски, на китайски, на японски. Татуировката във вид на надпис може да стане отличен мотиватор за вас и за околните. Татусите с думи или цитати са най-добрия начин да се разкрие същността на човека, да се напомни през какви изпитания е преминал или кои са щастливите моменти в живота му. Чрез текста се проявява индивидуалността на личността. Едно от  най-популярните места за поставяне на надпис е ръката.